May 12, 2020

Πίτες

Οι πίτες από την αρχαιότητα κρατούν σαν βασικό χαρακτηριστικό τους το ζυμάρι, με διαφορετικές τεχνοτροπίες (λεπτό φύλλο ή χοντρό ή κρούστας).Τα τελευταία χρόνια έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά ως προς το περιεχόμενο. Κρεατόπιτες, πίτες λαχανικών, τυρόπιτες, τραχανόπιτες, απλές χορτόπιτες, όλες μαζί είναι φαγητά που έχουν «εφευρεθεί» ανάλογα με τις πρώτες ύλες, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής.

Έμαθα να ανοίγω φύλλο σε ηλικία 10 ετών και ήταν το πιο εύκολο πράγμα που έμαθα στη μαγειρική, οπότε σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε γιατί έρχονται συνταγές με πίτες από: •μανιτάρια,

•χόρτα με ρίγανη •κοτόπουλο με κάρυ •ανθότυρο,λιαστές ντομάτες •γάλα αμυγδάλου ,καρύδια, chia

Πάρτε ένα πλάστη ,ζύμη και ξεκινήστε να ανοίγετε φύλλο. Ένα τηλέφωνο στη μαμά ή στην γιαγιά βοηθάει πάντα για οδηγίες χρήσεως.

Γράφτηκε από: Ευαγγελία Ντεμίρη

Όλοι μας όμως αξίζουμε να τρεφόμαστε σωστά, να νιώθουμε υγιείς και ευτυχισμένοι! Στη Souldiet σας προσφέρουμε την υποστήριξη, τη βοήθεια και τις γνώσεις ώστε να μπορέστε να πετύχετε τους στόχους σας, να νιώσετε εκπληκτικά και να αγαπήσετε τον εαυτό σας!
COURSEONLINE COACHING
usermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram