Σχετικά με την Souldiet

Σχετικά με την ιδρύτρια της ομάδας Souldiet

Ονομάζομαι Ευαγγελία Ντεμίρη και είμαι εμπνεύστρια της Souldiet. Η ιστορία μου ξεκινά το 2009 όταν ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου με ειδικότητα Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής. Mετα το πτυχίο μου  εργάστηκα στο κέντρο μεσογειακής διατροφής και ταυτόχρονα ξεκίνησα να διαβάζω για την χορτοφαγική διατροφή . Αυτό απαιτούσε γνώσεις ως προς την θρεπτική άξια των σωστών  συνδυασμών των  γευμάτων και κατεπέκταση στην  μαγειρική.
Ξεκίνησα λοιπόν να παρακολουθώ σεμινάρια μαγειρικής για να μπορώ να προτείνω στους ενδιαφερόμενους πιάτα που να τους βοηθούν να καθιερώσουν υγιεινές συνήθειες και να είναι γευστικά. Τ0 2015 συνεργάστηκα με το διαιτολογικό γραφείο MEDDIET στη Γλυφάδα και παράλληλα  έκανα έρευνες  μέσα απο σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα,  για τη διατροφή στην αρχαιότητα  και την ικινέζικη διατροφή. Ασχολήθηκα επίσης εκείνο το διάστημα με την  καταγραφή όλων των υπερτροφών/superfood  που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο φτάνοντας στην πηγή τους, στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας.

Έκανα ένα συνδυασμό όλων μου των γνώσεων, καθώς και της εμπειρίας που απέκτησα από την άσκηση της ειδικότητάς μου όλα αυτά τα χρόνια, και το 2016 ξεκίνησα να σκέφτομαι και να οραματίζομαι το σχέδιο Souldiet.

Μια σύγχρονη και φρέσκια οπτική της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής με σκοπό να σας εμπνεύσει και να σας βοηθήσει να γίνετε ο καλύτερός σας εαυτός, όχι μόνο σωματικά, αλλά και διανοητικά. Η διατροφή ναι μεν αποτελεί μια απαραίτητη και δυνατή βάση, δεν είναι όμως ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την υγεία και ευεξία μας.

Η φιλοσοφία μου στηρίζεται στο πώς να μάθεις να ακούς το σώμα σου.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ Διαιτολογικό Γραφείο στη Γλυφάδα, το οποίο πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένης αυτής του ορισμού υγειονομικά υπεύθυνου διαιτολόγου-διατροφολόγου, μέλους της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος. Λειτουργούμε έκτοτε υπό τους ανωτέρω όρους και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής. Το γραφείο λειτουργεί με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια μαζί με όλη την ομάδα της Souldiet: Φένια Μπόρα διαιτολόγο, Βερόνικα Τσουκάτου Nutrition Expert (BSc, Msc), Σοφία Πλιακοπάνου γραφίστρια , και Βασιλική Νικολάου αρχισυντάκτρια.

Έχοντας περάσει η ίδια σε παιδική και εφηβική ηλικία από διατροφικές διαταραχές, έχοντας βιώσει την ψυχική φθορά με την ζυγαριά, τις ενοχές της συναισθηματικής υπερφαγίας αλλά και την εμμονή με την ζυγαριά δεν μου αρκoύσε απλά να λειτουργώ ένα διαιτολογικό γραφείο. Με κίνητρο ότι όλα αυτά τα χρόνια είχα παρακολούθησει πολλά μαθήματα ψυχολογίας και NLP, είχα διαβάσει άπειρες έρευνες και βιβλία αυτοβελτίωσης, με στόχους και εξάσκηση της πειθαρχίας, τα εφάρμοσα στον εαυτό μου και έφτιαξα τελικά τις καλύτερες σχέσεις με το φαγητό. Την "σφραγίδα" για όλα αυτά την πήρα όταν το American Council on Exercise διοργάνωσε το 2018 μαθήματα πιστοποίησης Health Coach για επαγγελματίες υγείας. Τι είναι ο Health Coach: O πιστοποιημένος  επαγγελματίας που λαμβάνει την κατάλληλη εκπαίδευση για να αναπτύξει και να εφαρμόσει προγράμματα αλλαγής συμπεριφοράς στον τρόπο ζωής σε άτομα και ομάδες για να τα καθοδηγήσει σε βελτιωμένη υγεία, φυσική κατάσταση και γενική ευεξία. Όπως είναι φυσικό η ψυχολογία και η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας.
Στο ίδιο πλαίσιο της εξέλιξής μου, ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο SoulCooKing, καθώς ήθελα η γνώση, η εμπειρία, αλλά και η γεύση που προσφέρει ένα σύστημα υγείας να φτάσει όχι μόνο στα μέλη της Souldiet, αλλά και στα χέρια όσων θέλουν να παρακολουθούν ένα πλάνο καλής υγείας.

Ο στόχος και η φιλοσοφία μας

Ο στόχος της ομάδας Souldiet είναι να σας κάνουμε να νιώσετε εκπληκτικά διαμέσου, τόσο της διατροφής, όσο και ενός τρόπου σκέψης και ζωής. Στο ταξίδι που θα ξεκινήσουμε μαζί θα σας ενθαρρύνουμε να απελευθερώσετε τη δύναμή σας, να διευρύνετε τους ορίζοντες και τα όρια σας και να αποκτήσετε υγεία και ευεξία! Αυτό που μας ενέπνευσε και συνεχίζει να μας ωθεί είναι η περηφάνια που νιώθουμε βλέποντας τα μέλη μας- ή όπως τους ονομάζουμε «την οικογένεια Souldiet»- να εντάσσονται επιτυχημένα και ενεργά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο χώρο μας αλλά και διαδικτυακά και ξεκινούν με τη διατροφική αγωγή, εκπαίδευση πειθαρχίας, πρωτότυπες πρακτικές συνταγές. Στη συνέχεια γίνονται οι μετρήσεις με το μηχάνημα In Body 720, το οποίο ανιχνεύει όλη τη σύσταση του σώματος τμηματικά. Αφού λοιπόν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα που προκύπτουν, δημιουργούμε το δικό σας προσωπικό, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Σε αυτό που εστιάζουμε στις συνεδρίες μας, είναι στο να σας ακούμε. Με αυτό τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να βγάλουμε ένα δικό σας διατροφικό προφίλ και να το εξελίξουμε, παντρεύοντας με επιτυχία τις γνώσεις μας με τις διατροφικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια στη Souldiet γνωρίσαμε πάνω από 5000 μέλη της τα οποία κατάφεραν να φτάσουν το στόχο τους. Κάνοντας μία συνεδρία μαζί σας προσπαθούμε να βρούμε τον προσανατολισμό, να εστιάσουμε στο στόχο και να αναλύσουμε τις συνθήκες, να φτάσουμε δηλαδή σε μια σωστή «διάγνωση», για να ακολουθήσει μια καλή «θεραπεία» που να έχει το μενού και τη στήριξη που χρειάζεται η κάθε αλλαγή.

Η συμπεριφορική αλλαγή είναι η κινητήριος δύναμη για να έχετε στα χέρια σας στο τέλος κάθε μήνα ή τριμήνου τους στόχους που συζητάμε, αποτυπωμένους πρώτα από όλα στο πρόσωπο σας, δεύτερον στη ζυγαριά και τρίτον στην αλλαγή του περιεχομένου του ψυγείου!

Ο καθένας από εμάς είναι εκπληκτικός, μοναδικός και ιδιαίτερος με διαφορετικούς στόχους επιθυμίες και ανάγκες. Όλοι μας όμως αξίζουμε να τρεφόμαστε σωστά, να νιώθουμε υγιείς και ευτυχισμένοι! Στη Souldiet σας προσφέρουμε την υποστήριξη, τη βοήθεια και τις γνώσεις ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας, να νιώσετε εκπληκτικά και να αγαπήσετε τον εαυτό σας!
Δείτε περισσότερα σχετικά με την δράση της Ευαγγελίας εδώ: Press
Όλοι μας όμως αξίζουμε να τρεφόμαστε σωστά, να νιώθουμε υγιείς και ευτυχισμένοι! Στη Souldiet σας προσφέρουμε την υποστήριξη, τη βοήθεια και τις γνώσεις ώστε να μπορέστε να πετύχετε τους στόχους σας, να νιώσετε εκπληκτικά και να αγαπήσετε τον εαυτό σας!
COURSEONLINE COACHING
usermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram