• Souldiet

Γίνε πιο χαρούμενος με τρία απλά βήματα!

Ενημερώθηκε: 26 Ιουν 2018Η πραγματική ζωή δεν είναι μόνο ουράνια τόξα, αλλά η πραγματική ευτυχία είναι πάντα διαθέσιμη, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές.1) Δες την ευτυχία από μια ρεαλιστική σκοπιά.


Ευτυχία δεν είναι να είσαι αισιόδοξος όλη την ώρα. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε το ως ένα χαρακτηριστικό - αυτό που σας βοηθάει να αναγνωρίζετε ακόμα και τις πιο μικρές στιγμές χαράς, να αγκαλιάζετε πλήρως τα καλά πράγματα στη ζωή χωρίς παύση και να γνωρίζετε ότι ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι κάτι που και αυτό θα περάσει. Είναι επίσης κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί. Γιατί είναι σημαντικό; Η επιστήμη μας δείχνει ότι η ευτυχία είναι μία από τις καλύτερες άμυνες κατά των κακουχιών. Δημιουργεί αντοχή και σθένος και επίσης με το να μη μας αφήνει να μένουμε προσκολλημένοι σε αρνητικές καταστάσεις μας επιτρέπει να βλέπουμε ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια πιο σταθερό και πιο ικανοποιητικό μέλλον. Το κλειδί για την αποκάλυψη της ευτυχίας είναι να ψάχνετε για τις γλυκές στιγμές της ζωής, μεγάλες και μικρές, και να τις ζείτε πραγματικά. Η φιλική συζήτηση με έναν άγνωστο. Ο ήλιος που ζεσταίνει το πρόσωπό σας την άνοιξη μετά από ένα μακρύ χειμώνα. Η ανύψωση του ηθικού σας από μια καλή δουλειά. Ξεκινήστε να συνειδητοποιείτε αυτές τις καθημερινές στιγμές και απολαύστε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή τους για μερικά λεπτά.. Όσο πιο εύκολα μπορείτε να αναγνωρίσετε ακόμα και τις πιο απλές από τις χαρές της ζωής, τόσο περισσότερες θα ανακαλύψετε παντού.2) Βρείτε το σκοπό σας.


Η ενασχόληση σας με κάτι έξω από την καθημερινή σας ρουτίνα έχει τη δύναμη να εμπλουτίσει τη καθημερινότητά σας με μεγαλύτερο νόημα. Δυστυχώς, όλοι μας είμαστε απορροφημένοι σε τόσες πολλές κατευθύνσεις, μπορεί να αισθανόμαστε πνιγμένοι στην προσπάθεια μας να βρούμε πού πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Για να σιγήσετε όλη αυτή τη βοή, κάθε μέρα ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις:


Τι μου νοιάζει πέρα ​​από τον εαυτό μου;

Τι μικρή δράση μπορώ να κάνω σήμερα, που ευθυγραμμίζεται με αυτή την πεποίθηση;

Πώς θα επηρεάσουν οι πράξεις μου το κόσμο μακροπρόθεσμα;


Στη συνέχεια, πάρτε αυτές τις αξίες και μετατρέψτε τες σε ρήματα. Αν εκτιμάτε τον οικογενειακό χρόνο, για παράδειγμα, ξεκινήστε να βάζετε στην άκρη τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του δείπνου, δημιουργήστε ένα σχέδιο για μια μηνιαία οικογενειακή έξοδο ή βρείτε τρόπους για να συνδεθείτε πιο συχνά με τη μέλη της οικογένειας που βρίσκονται μακρυά. Εάν νοιάζεστε για το περιβάλλον, σκεφτείτε τον εθελοντισμό ή δώστε χρήματα σε έναν οργανισμό που υποστηρίζει αυτή την αιτία ή και κάντε και τα δύο. Εάν αισθάνεστε μια ανάγκη για δημιουργία, δεσμευτείτε να τροφοδοτήσετε την έμπνευσή σας με όποιον τρόπο αισθάνεστε σωστό - επισκεφθείτε ένα μουσείο, διαβάστε βιβλία τέχνης - και αφήστε λίγο χρόνο για τη δική σας δημιουργική διαδικασία. Διαφυλάξτε λίγο χώρο σε κάθε μέρα για να σκεφτείτε και να κάνετε ένα μικρό πράγμα που θα σας οδηγήσει πιο κοντά στη μεγαλύτερη εικόνα που έχετε στο μυαλό σας. Εξασκηθείτε και επαναλάβετε, και με την πάροδο του χρόνου θα παρακολουθείτε την αίσθηση του σκοπού σας να μεγαλώνει.3) Να είστε γενναιόδωροι: είναι μεταδοτικό.


Δεν υπάρχει κάποια εμπειρία που να σας ανυψώνει το ηθικό και τη διάθεση πιο πολύ από το να προσφέρεις! Στη βάση της γενναιοδωρίας είναι η συμπόνια, η οποία σύμφωνα με μια έρευνα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ευημερία. Ξέρεις τι είναι ακόμα καλύτερο; Η γενναιοδωρία έχει τη δυνατότητα να αναπαράγεται: Όσο περισσότερο την ασκείτε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε και τόσο ευκολότερο γίνεται να είστε γενναιόδωροι! Επιπλέον, είναι μεταδοτική. Η πράξη γενναιοδωρίας σας πολύ καλά θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον άλλο να ενεργήσει ευγενικά προς κάποιον άλλο. Και το καλύτερο όλων, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως, όπου και αν βρίσκεστε. Δώστε παραπάνω φιλοδώρημα στο σερβιτόρο ή στον παρκαδόρο σας. Δώστε λίγο περισσότερο σε φιλανθρωπίες αυτό το μήνα ή αφιερώστε περισσότερο χρόνο για να βοηθήσετε τους φίλους, την οικογένεια και αγνώστους από οτι θα αφιερώνατε κανονικά. Ή συνδεθείτε περισσότερο: Προσπαθήστε να χαμογελάτε σε έναν ξένο, να πείτε σε έναν φίλο ότι τον εκτιμάτε ή να πείτε σε έναν αγαπημένο σας πόσα σημαίνουν για εσάς. Όλα προσθέτουν και προσθέτουν στο συντελεστή της ευτυχίας σας!