• Souldiet

Άνδρας με τάπερ


Σήμερα θέλω να απευθυνθώ στο ανδρικό κοινό. Μια ομάδα που συχνά έστω και ασυνείδητα δε δίνει την ίδια προσοχή και σημασία στη διατροφή . Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: Βαριούνται ή δε ξέρουν να μαγειρεύουν, πιστεύουν πώς δεν έχουν χρόνο, έχουν βολευτεί με το ταπεράκι της μαμάς ή της συντρόφου ή της αδερφής. Δε θεωρούν ότι η διατροφή είναι κάτι σημαντικό ή δε γνωρίζουν ότι πρέπει να προσέχουν.


Συνήθως το ανδρικό φύλο βρίσκει την οργάνωση και την προετοιμασία των γευμάτων πιο αδιάφορη και ανιαρή, ως μια αγγαρεία, με αποτέλεσμα να μη της δίνει τη δέουσα προσοχή. Πολλές φορές ο άνδρας παραλείπει το πρωινό και φεύγει από το σπίτι έχοντας πιει μόνο έναν καφέ και περιορίζει τις επιλογές του σε κρέας με σαλάτα. Εφόσον το καθιερωμένο τσεκ απ δε δείχνει κάτι ανησυχητικό, πιστεύει ότι έχει λύσει το “πρόβλημα¨της θρέψης. Σε όλους εσάς λοιπόν, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι χρειάζεται να προσέχετε λιγάκι παραπάνω από όσο νομίζετε .Και αν το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη προσοχή είναι βραστά και άνοστα φαγητά, που δεν είναι καθόλου θελκτικά, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι δεν εννοώ ότι πρέπει να τρώτε μόνο βραστά κολοκυθάκια!


Το ανδρικό σώμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που πραγματικά μπορεί ο καθένας με λίγη προσοχή να γίνει πραγματικός SUPERMAN και να κάνει θαύματα (στη δουλειά του, στη συγκέντρωση, στην προσωπική ζωή, στη δύναμη του, κλπ). Αυτό οφείλεται στην κατασκευή και στη φυσιολογία του ανδρικού σώματος και είναι ουσιαστικά ένα δώρο που πρέπει ο καθένας να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα ΥΠΕΡ ΤΟΥ! Το ότι κάποιος είναι καλά και δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα στις αιματολογικές εξετάσεις, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος, μόνο και εάν δεν επαναπαύεται φυσικά! Δε μιλάμε φυσικά για τις φορές που θα είσαι με την παρέα σου στο σπίτι και θα φας σουβλάκια και πίτσες ή στα ποτά που καταναλώνεις στην έξοδο σου δηλαδή στις κοινωνικές τοξίνες, καθώς είναι και αυτό κομμάτι της ζωής. Μιλάμε για το υπόλοιπο της ημέρας που μπορεί να μη φας τίποτα, για το νερό που θα ξεχάσεις να καταναλώσεις, για τον καφέ που θα αντικαταστήσει τα γεύματα σου, για το πρωινό που θα θυμηθείς μία φορά τη βδομάδα και αν, για τα φρούτα και λαχανικά που θα ξεχαστούν στο ψυγείο σου μέχρι δυστυχώς να πεταχτούν επειδή βαριέσαι να τα καθαρίσεις για να τα φας.


Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο έχοντας εσένα στο μυαλό μου, είναι να μπορέσεις να καταλάβεις πόσο πιο δυνατός, υγιής και παραγωγικός μπορείς να γίνεις, πόσο καλύτερα μπορείς να αξιοποιήσεις το σώμα σου και πώς μπορείς να γίνεις ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου!


Αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν ακόμη το ταπεράκι της μαμάς ή της συντρόφου του, εκτίμησε το, γιατί πραγματικά είναι ευλογία να έχεις κάποιον να σε φροντίζει και να σε προσέχει. Μην ξεχάσεις να τους πεις ένα ευχαριστώ και να τους δώσεις μια αγκαλιά. Αν πάλι είσαι εσύ ο μοναδικός υπεύθυνος για τη διατροφή σου, θυμήσου ότι η αγάπη, φροντίδα και προσοχή του εαυτού μας δεν έχει ηλικία. Είτε είσαι στα 20, είτε στα 30, είτε στα 40, και κυρίως όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο οφείλεις να προσέχεις και να θρέφεις το σώμα σου. Δεν είναι ποτέ νωρίς για να αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή σου! Δεν εννοώ φυσικά ότι πρέπει να αλλάξεις όλη σου τη ζωή από τη μια μέρα στην άλλη. Οι αλλαγές καλό είναι να γίνονται με μικρά και σταθερά βήματα και όχι βεβιασμένα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βρεις τι πραγματικά σου ταιριάζει, και να το ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!


Δεν είναι ανάγκη να παραγγείλεις πάντα το πιο παχυντικό και λιπαρό γεύμα. Προσπάθησε να κατανοήσεις και να ελέγξεις τόσο τις ορέξεις σου όσο και το πώς τις ικανοποιείς. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου, πειραματίσου στην κουζίνα, σκέψου για 5 λεπτά πριν παραλείψεις το επόμενο γεύμα σου, ρίξε μια δεύτερη ματιά στο μενού πριν κάνεις την παραγγελία σου και βάλε την άθληση στη ζωή σου. Απλά και μικρά βήματα, θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις όλες τις δυνατότητες του σώματός σου και να γίνεις ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου!