Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

12 Δεκ 2017

Βρώμη με βατόμουρα και αμύγδαλα

0 σχόλια

 

Συστατικά

· 1/3 κούπα βρώμη (χωρίς γλουτένη)

· ½ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου

· 1/3φλιτζ. βατόμουρα

· 1κ.γλ. σπόροι chia

· 2κ.σ. αμύγδαλα

· ½ μπανάνα μετρίου μεγέθους, κομμένη σε φέτες

 

Εκτέλεση

· Σε ένα αεροστεγές δοχείο, αναμιγνύετε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου και τους σπόρους chia.

· Σφραγίζετε το δοχείο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

· Το πρωί, ανακατεύετε τη βρώμη και ρίχνετε στην κορυφή κομμένα τα αμύγδαλα, τις φέτες μπανάνας, τα βατόμουρα και απολαμβάνετε.

Newest Posts
  • Υλικά: (για 2 άτομα) ½ κούπα βρώμη 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 1 κσ σπόρους τσία ½ κγ κανέλα 1 κγ μέλι 1 μπανάνα σε φέτες 1 κσ φυστικοβούτυρο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη βρώμη, το γάλα, το τσία, την κανέλα και με μέλι. Σε δυο μπολ μοιράζουμε το μισό από το μείγμα, τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο και καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε το επόμενο πρωί.
  • Υλικά: (για 2 άτομα) 2 αραβικές πίτες ολικής μικρές 2 αυγά 1 κγ ελαιόλαδο 1 αβοκάντο 1 κγ χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες. Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Απλώνουμε το αβοκάντο στις πίτες, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό πάνω από το μείγμα και ψήνουμε για 6 λεπτά στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ,αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε!
  • ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 10 ΠΑΝΚΕΙΚΣ) ⅔ φλιτζανιού γιαούρτι 2 κσ. βούτυρο λιωμένο ½ κγ. ξύσμα λεμονιού 1 κσ. χυμό λεμονιού 1 κγ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 2 αυγα 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης ½ κγ. μαγειρική σόδα ⅛ κγ. κανέλα 1 φλιτζάνι blueberries Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το ξύσμα, το χυμό, το μέλι και τα αυγά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού στο πρώτο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα pancakes μας. Σερβίρουμε με blueberries.