Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

5 Ιουν 2018

Πικάντικα ρεβίθια με αυγό

0 σχόλια

 

 

Υλικά: (για 1 μερίδα)

 

1 μικρή πίτα ολικής αλέσεως

3-4 ντοματίνια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ρεβίθια βρασμένα

2 καρότα κομμένα κάθετα σε μπαστουνάκια

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 αυγό, 1 κ.σ. νερό

ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

 

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι έχουμε ομοιόμορφα ψηθεί και κάνει μια κρούστα. Ταυτόχρονα προσθέτουμε τα καρότα στο ίδιο τηγάνι ώστε να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά την πίτα. Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πάνω από την πίτα βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, τα ρεβίθια και τα καρότα. Ζεσταίνουμε πάλι το αντκολλητικό τηγάνι, σπάμε στη μέση το αυγό και προσθέτουμε γρήγορα τη 1 κουταλιά νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά, αναλόγως πώς θέλουμε να είναι ο κρόκος. Τοποθετούμε πάνω στην πίτα μας, πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

 

Newest Posts
  • Υλικά: 3 κούπες σπανάκι baby καθαρισμένο 200 φράουλες κομμένες στη μέση ½ αβοκάντο σε κομμάτια 50 γρ ανθότυρο ½ μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για το ντρέσινγκ: 1 κσ ελαιόλαδο ½ κσ ξύδι 1 κγ μέλι Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Για όσους δεν αγαπούν το μπρόκολο και για όσους το λατρεύουν... Υλικά: 250 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο ¼ κούπας ηλιόσπορο ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το ντρέσινγκ: 4 κσ. ελαιόλαδο 1 κσ. ξύδι 1 κγ. μουστάρδα 1 κγ. μέλι αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Καβουρδίζουμε ελαφρά τον ηλιόσπορο σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Ένα απλό συνοδευτικό μπολ στο πιάτο σας. Ψητό κουνουπίδι .10' στο φούρνο στους 220 βαθμούς. Στο τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, μηλοξιδο, αλάτι, πιπέρι φρέσκο.