

Συστατικά
· 3 παντζάρια
· 2 φλιτζάνια φακές
· 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 3κ.σ. ελαιόλαδο
· 2κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
· ½ φλιτζάνι εστραγκόν
· αλάτι
· φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
· Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα παντζάρια, αφού τα ξεπλύνετε καλά και τα τυλίγετε
σε πουγκί με αλουμινόχαρτο.
· Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
· Σε κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τις φακές για περίπου 20-25 λεπτά.
· Κατόπιν τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποθηκεύετε στο ψυγείο.
· Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες.
· Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο με όλα τα υλικά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.