Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

14 Δεκ 2017

Σαλάτα με τζίντζερ και σολομό

0 σχόλια

 

 

 

Συστατικά

· 800γρ. σολομό

· Τζίντζερ ψιλοκομμένο

· 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

· 1κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι

· 1 κ. γλ. σουσάμι

· 2κ.σ. ελαιόλαδο

· 2κ. γλ. μέλι

· 1κ.σ. ξύδι

· Αλάτι/ πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

· Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °.

· Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και το ξύδι και ανακατεύετε έως ότου πολτοποιηθούν.

· Σε ένα ταψί στρώνετε αλουμινόχαρτο και αφού αλείψετε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, τα τοποθετείτε στο ταψί, και με ένα πινέλο επικαλύπτετε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα.

· Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.

· Αφήνετε να τα φιλέτα σε σβηστό φούρνο έως να ψηθούν από τη θερμότητα που έχει μείνει και σερβίρετε ζεστά.

Newest Posts
  • Υλικά: 3 κούπες σπανάκι baby καθαρισμένο 200 φράουλες κομμένες στη μέση ½ αβοκάντο σε κομμάτια 50 γρ ανθότυρο ½ μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για το ντρέσινγκ: 1 κσ ελαιόλαδο ½ κσ ξύδι 1 κγ μέλι Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Για όσους δεν αγαπούν το μπρόκολο και για όσους το λατρεύουν... Υλικά: 250 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο ¼ κούπας ηλιόσπορο ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το ντρέσινγκ: 4 κσ. ελαιόλαδο 1 κσ. ξύδι 1 κγ. μουστάρδα 1 κγ. μέλι αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Καβουρδίζουμε ελαφρά τον ηλιόσπορο σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Ένα απλό συνοδευτικό μπολ στο πιάτο σας. Ψητό κουνουπίδι .10' στο φούρνο στους 220 βαθμούς. Στο τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, μηλοξιδο, αλάτι, πιπέρι φρέσκο.