Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

12 Νοε 2018

Wrap πολύχρωμο και γευστικό!

0 σχόλια

 

 

Έχοντας μπροστά μου το πιτάκια της μαμάς, αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη. Πιτάκι, πιτάκι ….. tortilla, wrap. Και έτσι κάπως γεννιέται η επόμενη ιδέα μου! Έρχονται λοιπόν τα πιτάκια να συναντήσουν τα “εξωτικά” tortilla wraps. Όχι με κιμά και τυριά, όπως το γνωστό tortilla wrap, αλλά με υλικά που μου αρέσουν, που είναι φρέσκα, ελαφριά και θρεπτικά, και με κάνουν να νιώθω χορτάτη και γεμάτη ενέργεια!

Υλικά: (για 2 μερίδες)

2 πιτάκια 4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα 1 χούφτα μανιτάρια σε φέτες 2 σπαράγγια σε κομμάτια 2 κ.σ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τα πιτάκια μας για 2 λεπτά. Σε ένα πιάτο βάζουμε το πιτάκια μας, απλώνουμε το λευκό τυρί της επιλογής μας, τα σοταρισμένα λαχανικά και τα ντοματίνια και απολαμβάνουμε!

Τιπ: Το wrap το παίρνω και πολύ συχνά μαζί μου για να το καταναλώσω ως σνακ ή ελαφρύ γεύμα όταν γνωρίζω ότι θα είμαι όλη μέρα στο πόδι! Είναι πολύ εύκολο στη μεταφορά και διατηρείται εκτός ψυγείου για μερικές ώρες.

Newest Posts
  • Υλικά: 3 κούπες σπανάκι baby καθαρισμένο 200 φράουλες κομμένες στη μέση ½ αβοκάντο σε κομμάτια 50 γρ ανθότυρο ½ μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για το ντρέσινγκ: 1 κσ ελαιόλαδο ½ κσ ξύδι 1 κγ μέλι Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Για όσους δεν αγαπούν το μπρόκολο και για όσους το λατρεύουν... Υλικά: 250 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο ¼ κούπας ηλιόσπορο ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το ντρέσινγκ: 4 κσ. ελαιόλαδο 1 κσ. ξύδι 1 κγ. μουστάρδα 1 κγ. μέλι αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Καβουρδίζουμε ελαφρά τον ηλιόσπορο σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Ένα απλό συνοδευτικό μπολ στο πιάτο σας. Ψητό κουνουπίδι .10' στο φούρνο στους 220 βαθμούς. Στο τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, μηλοξιδο, αλάτι, πιπέρι φρέσκο.