Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

16 Ιαν 2018

Γαρίδες σκόρδου με λαχανικά ψημένα σε αλουμινόχαρτο

0 σχόλια

 

 

 

Υλικά

 

  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες

  • 3-4 φλιτζ. κολοκυθάκι κομμένο (ή άλλο αγαπημένο σας λαχανικό)

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατέψτε.

  • Τοποθετήστε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου 40x30 στον πάγκο και κατόπιν προσθέστε το μείγμα γαρίδας και λαχανικών στο φύλλο. Αναδιπλώστε το φύλλο πάνω από τα υλικά για να σφραγιστεί.

  • Τοποθετήστε το στο φούρνο/γκριλ και ψήστε στους 200°C για 15-20 λεπτά ,ή έως ότου οι γαρίδες και τα λαχανικά να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Σερβίρετε με καστανό ρύζι ή σαλάτα.

 

Σημείωση

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κολοκυθάκι με μπρόκολο, κρεμμύδι, , σπαράγγια ή πράσινα φασόλια

 

Newest Posts
  • Φωνάζω την σκέψη μου...Τι θα φάω σήμερα; Και μου απαντάω:Φτιάξε ένα τύπου μπριάμ.... Με κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο, μελιτζάνα και τσιλι. Πρόσθεσε στο ταψί ελαιόλαδο, κουρκουμά, λεμόνι, πιπέρι, δεντρολίβανο,μαύρο σουσάμι. Θέλει 20 λεπτά περίπου στο φούρνο και θέλει επίσης στο σερβίρισμα 1 παξιμάδι και 1 κ.σ λευκό τυρί της αρεσκείας σου... Δύσκολο ή νόστιμο🤔;
  • Υλικά 4 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα επιλογής σας 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη αλάτι και πιπέρι 1 κσ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 6-7 κσ. νερό 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε μπουκίτσες 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (να μην έχει πλαστική λαβή) σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το νερό και κλείνουμε με καπάκι μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το μπρόκολο. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλο μισό λεπτό. Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στο τηγάνι και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Υλικά: (για 2 μερίδες) 1 κσ. και 1 κγ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο ½ κούπα βρασμένη κινόα 3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κσ. ψιλοκομμένο βασιλικό ¼ κγ. μπούκοβο αλάτι και πιπέρι 250 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κγ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη κινόα, το μαϊντανό, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη 1 κσ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα καλαμάρια για 5-6 λεπτά φροντίζοντας να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!