Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

30 Μαϊ 2018

Σαλάτα με πλιγούρι

0 σχόλια

Έγινε επεξεργασία: 30 Μαϊ 2018

 

 

 

Υλικά: (για 4 μερίδες)

 

Για τη σαλάτα:

· 1/2 φλ. πλιγούρι άψητο

· 1/2 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι

· 1/2 κ.γ. αλάτι

· 1/4 φλ. φιστίκια

· 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

· 2 φλ. σπανάκι baby

 

Για το dressing:

· 1 πορτοκάλι καθαρισμένο

· 1 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1 κ.σ. μηλόξυδο

· 1/2 κ.γ. αλάτι

· 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο

 

 

Εκτέλεση:

 

· Μαγείρεψε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

· Λίγο πριν το αφαιρέσεις από το μάτι της κουζίνας, πρόσθεσε τους χουρμάδες και το αλάτι και ανακάτεψέ το.

· Άφησε το πλιγούρι να κρυώσει για 30 λεπτά.

· Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα υλικά για το dressing, εκτός από το κόλιανδρο, και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

· Πρόσθεσε το κόλιανδρο και ανάτεψε ελαφρά με ένα κουτάλι.

· Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με το πλιγούρι και στο τέλος περίχυσε με το dressing.

· Μοίρασε τη σαλάτα σε 4 πιάτα.

Newest Posts
  • Φωνάζω την σκέψη μου...Τι θα φάω σήμερα; Και μου απαντάω:Φτιάξε ένα τύπου μπριάμ.... Με κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο, μελιτζάνα και τσιλι. Πρόσθεσε στο ταψί ελαιόλαδο, κουρκουμά, λεμόνι, πιπέρι, δεντρολίβανο,μαύρο σουσάμι. Θέλει 20 λεπτά περίπου στο φούρνο και θέλει επίσης στο σερβίρισμα 1 παξιμάδι και 1 κ.σ λευκό τυρί της αρεσκείας σου... Δύσκολο ή νόστιμο🤔;
  • Υλικά 4 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα επιλογής σας 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη αλάτι και πιπέρι 1 κσ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 6-7 κσ. νερό 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε μπουκίτσες 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (να μην έχει πλαστική λαβή) σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το νερό και κλείνουμε με καπάκι μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το μπρόκολο. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλο μισό λεπτό. Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στο τηγάνι και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Υλικά: (για 2 μερίδες) 1 κσ. και 1 κγ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο ½ κούπα βρασμένη κινόα 3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κσ. ψιλοκομμένο βασιλικό ¼ κγ. μπούκοβο αλάτι και πιπέρι 250 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κγ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη κινόα, το μαϊντανό, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη 1 κσ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα καλαμάρια για 5-6 λεπτά φροντίζοντας να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!