Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

4 Ιουν 2018

Τσιπς καρότου

0 σχόλια

 

 

Υλικά:

  • 3 καρότα κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες

  • 1 πρέζα από: αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κανέλα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και στρώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δούμε ότι οι άκρες γίνονται τραγανές. Γυρίζουμε τα τσιπς ώστε να γίνουν τραγανά και από τη κάτω πλευρά και ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Newest Posts
  • Αν δε μας αρέσει κάποιο φαγητό ή δεν μας εμπνέει(πολύ στεγνό, ανάλατο κλπ) δεν το απορρίπτουμε. Προσπαθούμε να σκεφτούμε με τι θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε για να μας είναι πιο ευχάριστο μιας και κάποιες τροφές πρέπει μα τις φάμε για Χ ,Ψ λόγους. Όταν τρώω μια ομελέτα για παράδειγμα αισθάνομαι ότι δεν απολαμβάνω το φαγητό μου και μετά από τόσες ώρες στο γραφείο έχω ανάγκη να φάω κάτι νόστιμο. Άρα τι κάνω ; Βάζω σε ένα μπλέντερ 3 κ.σ γιαούρτι, 1/3 αβοκάντο, 1 κ.γ λεμόνι ,1 κ.γ ελαιόλαδο, πιπέρι, λίγο άνηθο. Το μείγμα-αλοιφή που φτιάχνω είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει πολύ με την ομελέτα μου. Μπορώ να φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα και να το κρατήσω στο ψυγείο για 3-4 ημέρες έτσι ώστε όταν θέλω κάποιο σνακ να χρησιμοποιήσω 1 παξιμάδι με 2-3 κ.σ από το μείγμα.
  • 1 φέτα ψωμί ολικής 2 κσ γιαούρτι 2 φέτες πορτοκαλιού κομμένες στη μέση 2 κσ raspberries 1 κγ μέλι Περιμένω εντυπώσεις
  • ➡1 ώριμο αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσι,1 μπανάνα μικρή ➡1/2 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη σκούρα σκόνη κακάο ➡1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ➡2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ➡1/2 κ. γλ εκχύλισμα βανίλιας ➡1 κ. γλ κανέλα ▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫ Εκτέλεση Προσθέστε αβοκάντο σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει πολύ λείο. Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές με μια σπάτουλα μια-δυο φορές. (Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από την σκόνη κακάο για να κρατήσει τη σκόνη προς τα κάτω.) Συντηρείτε στο ψυγείο για μια-δυο μέρες.