Eat Well


 Αγαπάμε το καλό φαγητό και μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές προτάσεις μαγειρικής.
 Βρείτε εδώ τη συνταγή που σας ταιριάζει και μοιραστείτε το αποτέλεσμα μαζί μας -  οι συνταγές ενώνουν  ανθρώπους που επιθυμούν να μοιράζονται τις μαγειρικές τους γνώσεις, να τις εμπλουτίζουν και να ανακαλύπτουν νέες ιδέες!

Κάντε την καθημερινή μαγειρική σας, διασκέδαση!

10 Δεκ 2018

Τραχανάς με γάλα αμυγδάλου

0 σχόλια

 

 

 

 

Υλικά: (για 2 μερίδες)

100 γρ. τραχανά

1 κούπα νερό

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 κ.σ ελαιόλαδο

 

Τι χρειάζεται να κάνουμε : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις μαλακώσει λίγο ο τραχανάς προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει. Ο τραχανάς μας είναι έτοιμος για να τον απολαύσουμε!

Newest Posts
  • Υλικά: (2 άτομα) 1 κσ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 2 καρότα σε κομμάτια 1 κλωνάρι σέλερι σε κομμάτια 1 κσ θυμάρι 250 γρ μανιτάρια σε κομμάτια 4 κούπες ζωμό 1/4 κούπας κινόα πλυμένη αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την κινόα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε! Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σούπα αυτή και στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, για μέχρι και ένα μήνα!
  • Υλικά:(για 2 μερίδες) 1 κσ ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 κγ τζίντζερ τριμμένο 2 μεγάλα παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 2 καρότα σε κύβους 4 και 1 κούπες ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι 2 κσ γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις 4 κούπες ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια, για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε τη σούπα μας από μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία, προσθέτοντας όσο από τη 1 κούπα ζωμό χρειαστεί, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί, μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
  • Πλούσια σε ποτάσιο, ασβέστιο, βιταμίνη C και Κ αυτή η σούπα από μπρόκολο είναι τόσο γευστική όσο και θρεπτική! Υλικά: (για 2 μερίδες) 1 μεγάλο μπρόκολο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια 1 γενναία πρέζα αλάτι 1/2 κγ κάρυ 2 κσ χυμό λεμονιού 2 κσ γιαούρτι 2% 2 κσ καρύδια ελαφρά σπασμένα αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε την πρέζα αλάτι και βράζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά όχι υπερβολικά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ συμπληρώνοντας με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε, ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση. Χτυπάμε καλά ώστε να έχουμε μια λεία σούπα. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κάρυ, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε σε 2 μπολ, προσθέτουμε από μια κουταλιά γιαούρτι, τα καρύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!